2019 január 30.
ÜNNEPEK UTÓREZGÉSEI
ÜNNEPEK UTÓREZGÉSEI

Már éppen kezdünk felocsúdni karácsony bensőséges és otthonosan meleg, jótékony emlékeiből, próbálunk ismét belerázódni az iskola, a munka hétköznapi rutinjába.

Új év, új fogadalmak: mindenképp kell, hogy legyen olyan éves tervünk, jövőképünk, mely távlati célokat, teljesíthető eredményeket is magába foglal.

Egy évnek – ugyanúgy, ahogy egy napnak, vagy hétnek – kell, hogy íve legyen. Lássuk ezt a vonalat, ami segít a megtervezésben.

Szükség van bemelegítési szakaszra: ezt éljük most, januárban és februárban. Rákészülünk arra, hogy jó erőnlétben, hittel és kitartással töltsük az utána következő hónapokat. Ekkor még javában báli és farsangi szezon van, fontos, hogy sok időt töltsünk társaságban, vidám hangulatban, ugyanis ebből tudunk töltekezni és majd tartalékolni is.

A nagyböjt időszakában figyelmünket nemcsak lelkünk elcsendesülésére, hanem testünk szeretetteli szemlélésére is fordítsuk. Tisztítókúrával megszabadíthatjuk felesleges terheitől, melyek a karácsonyi és a farsangi falatozásokból még hátra maradtak.

Az év legaktívabb része a márciustól október végéig tartó időszak, ezen belül persze félidőben érdemes néhány hét pihenőt tartani családi körben. Szeptember-októberben pedig, a nagy melegtől fellélegezve még egy utolsót sprintelhetünk a véghajrában.

Az utolsó őszi és az első téli hónapban érdemes utat engedni a lecsengésnek, az eredmények végig tekintésének, tanulságok szemügyre vételének, és nem utolsó sorban a számadásnak és hálaadásnak. Nincs értelme éppen az év végén őrült hajtásba kezdeni, mert akkor az évzárás áttolódik majd az ünnepekre, és nem jut elég idő sem erre, sem arra.

Jó tervezést, szép, eredményes új évet mindenkinek!

 

életmód
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.