2018 június 27.
Tudnivalók az új szentségi kápolna használatához
Tudnivalók az új szentségi kápolna használatához

Kedves Testvérek!

 

Neked, aki bejöttél, mert akarsz, mersz, vágysz találkozni a kenyér színe alatt rejtőzködő élő Jézussal, kívánok bensőséges, örömteli találkozást, vendégséget.

Szeretnék pár információval, kéréssel fordulni hozzád:

 

Jézus vendéglátó szeretete állandó minden testvér számára. Ha belépsz és már más is imádkozik, kérlek őrizd a csendet. Jézus a csendben tud igazán megérinteni téged is.

 

Ha számodra testreszabottabb az adorációhoz, itt a szekrényben találsz taizéi térdeplőket és takarót. Használd szabadsággal, de az imádság befejeztével kérlek, tedd vissza, úgy ahogyan találtad.

 

A bejárati ajtó 6.00 – 22.00 van nyitva, utána az automata mágneszár bezár. Az ajtó becsukásához azonban a te kezedre van szükség! Kérlek, ha kilépsz, ne feledd becsukni az ajtót.

22.00 óra után, ha szeretnél, maradj jószívvel. Az ajtó ugyan bezár, de a kilincs lenyomásával nyílik! Ebben az órában arra kérlek, hogy felnőtt felelőséggel hagyd el a kápolnát, a világítás lekapcsolása után, meggyőződve arról, hogy bezárt a mágneszár.

 

Szeretnénk kérni, hogy távozás előtt az időbeosztás papírján X-el jelöld meg azt az időt, amikor jelen voltál.

 

Ha megérintettséged lelkibeszélgetés, esetleg szentgyónás után „kiált” az alábbi telefonszámon érsz el paptestvéreket: Bindes Ferenc atya: 06/26/373-277; Szilágyi Szabolcs atya: 06/30/6111-296.

Egyéb kérdésekben Paczolay Balázst keresd: 06/20/823-4348

 

Köszönöm, hogy megtiszteltél a tudnivalók átolvasásával.

Kívánok számodra embert próbáló, felemelő, küldetésre ösztönző, igazi szent jelenlétet!

 

                                       Szilágyi Szabolcs

                                            plébános

 

Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.