2019 február 16.
TIZEN-HÁRMAS IKREK PILISCSABÁN
TIZEN-HÁRMAS IKREK PILISCSABÁN

Ma ünneplik 13. születésnapjukat Piliscsaba egyetlen "trikrei". Ez alaklomból kérdeztük meg édesanyjukat, Szöllősy Krisztinát arról, hogyan is kezdődött, alakult hármójuk, ötük, hatuk élete.

Kései, de annál bőségesebb gyermekáldás volt az ikrek megfoganása. Anyuka és apuka 28 éve házasok; Krisztina 32 éves elmúlt, amikor kiderült, hogy 5 év sikertelen próbálkozás után végre szülők lesznek.

"Az első UH két szívhangot látott pár hetesen, az egy héttel utána lévő pedig már hármat. Mi nagyon boldogok voltunk, és persze tudatában voltunk a kockázatnak, de pozitívan álltunk az élethelyzethez, és a természetre bízva kihordtam őket a 32. hét végéig. Igaz, hogy az elején terhességi cukrom lett és szoros diétára, valamint inzulinozásra lettem ítélve, de a várandósság problémamentesen zajlott. Az utolsó 2,5 hónapot kórházban töltöttem velük, de zavartalanul történt a szülés is."

Tehát három koraszülött babával indultak haza a koraszülött osztályról: az 1750 grammos Balázskával,az 1770 grammos Bencikével és az 1810 grammos Pannával. Hárman nyomtak annyit, mint más családban egyetlen méretesebb baba.

 "Az egy nagyon embert próbáló időszak volt az egész családnak, de a nagyszülők és a férjem teljes erőbedobással, szoros napirenddel és szeretettel segítettek. Sokszor pár óra alvást biztosítva nekem, őrizték, etették, pelenkázták őket. Az első fél év volt a legkeményebb. A trikrek egyébként hárompetéjűek; nagyon különbözőek, de szoros a kapcsolatuk.

Krisztináék, dacolva esetleges félelmeikkel, az ikrek után még vállaltak gyermeket. Petra lányuk három hároméves lurkó mellé érkezett.

"A negyedik gyermek érkezése is maga a csoda volt, mert Petra a trikrek 3. szülinapja után érkezett nőnapra. Az is nagyon nehéz időszak volt nekem, mert komplikációk voltak a szülést követően, és sajnos az első kilenc napot a baba külön töltötte tőlem; egy újabb műtétre is szükség volt.

A legszebb emlékem, amikor hazajöttem a babával a trikrekhez és 10 nap után újra láttak, és hoztam nekik egy babát. A mai napig megkönnyezem."

Isten éltesse Piliscsaba egyetlen hármasikreit, Petrát, és szüleiket, akik bátorságból, kitartásból, szeretetből mindannyiunk számára példák lehetnek! 

közösségek
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.