2017 március 16.
Tippek munkába visszaálló és már dolgozó anyáknak 5. – Iskola-óvoda-bölcsőde
Tippek munkába visszaálló és már dolgozó anyáknak 5. – Iskola-óvoda-bölcsőde

Kérj fogadóórát az óvónőktől és a tanítónőktől, és röviden vázold, hogy milyen változás következik most be a család életében, és kérd a megértésüket, ha kezdetben emiatt esetleg adódnak nehézségeitek. Ha emiatt bővül azoknak a köre, akik elhozhatják a gyerekeket az intézményből, azt is most jelezd.

Legyen otthon tartalék grafit- és színes ceruza, töltőtoll-patron, radír, hogy ha hirtelen pótolni kell valamit a tolltartóban, kéznél legyen!

Tarts otthon borítékokat és legyen egy tartóban valamennyi fémpénz is, hogy ki tudd számolni, ha be kell küldeni egy összeget valamire.

Maradj kapcsolatban! Ha esetleg nem te hozod-viszed a gyerekeket oviba vagy iskolába, attól még nem maradsz ki a szülői beszélgetésekből! Hozzatok létre szülői fórumot, levelező-listát, vagy akár valamelyik közösségi oldalon egy zárt csoportot, és tarts a kapcsolatot a többi szülővel on-line! Sok tanító néni is szívesen e-mailezik, ebben az esetben bátran használd ezt az eszközt te is a velük való kommunikációban!

Ajánld fel a segítségedet – fénymásolás, nyomtatás, vagy ha kéthetente egyszer pont ki tudsz ugrani egy félórára az irodából, segíthetsz az úszás utáni hajszárításban.

Szervezzetek közös programokat a többi szülővel, ha időd engedi, jelentkezz szervezőnek az óvodai-iskolai rendezvényekre, kísérőnek a kirándulásokra! 

életmód
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.