2017 március 09.
Tippek munkába visszaálló és már dolgozó anyáknak 4. – Háztartás
Tippek munkába visszaálló és már dolgozó anyáknak 4. – Háztartás

Készíts heti menüt előre a hétvégén, és ez alapján írd még akkor össze a bevásárló listát!

Szoktasd át a családot a hideg vacsorára. Legyen egészséges, de azért gyerekbarát! Kinek van kedve egy külön töltött nap után azért veszekedni, mert ottmaradt a spenót a tányéron?

Magadat pedig szoktasd rá a reggelire – még ha az csak egy müzli szelet a tejeskávédhoz.

Ismerkedj meg az online-nagybevásárlás nyújtotta lehetőségekkel!

Sőt, rengeg minden mást is lehet online vásárolni.

Amit nem muszáj, ne vasalj, hanem próbáld ki, hogy vállfán szárítod meg!

Vegyél rekeszes szennyestartót, és szoktasd rá a családot, hogy ne egybe dobáljanak bele mindent, hanem a mosási típusok szerint szortírozva.

A jó főnök egyik ismérve, hogy le tudja szervezni a munkát. Ülj le a gyerekekkel, és beszéld meg velük, hogy egy-egy munkát ők is bevállalnak a háztartásból. Van, akinél az is nagy dolog, ha önállóan megcsinálja az ágyát, míg a másik innen kezdve lehet, hogy átvállalja a mosogatást, a teregetést. A lényeg, hogy olyan munkát kapjon, amikhez van kedve, amit valóban meg is tud csinálni, és amire büszke lehet. Akkor viszont ne vedd el tőle a kedvét az ellenőrizgetéssel!

Próbáld rábeszélni a lányodat egy divatos, ám de rövid frizurára. Ha ragaszkodik a hosszú hajhoz, tároljátok rendszerezve a hajbavalókat!

Minden este készítsd be másnapra a reggeli kávét a kávéfőzőbe!

Próbáld ki a mosógép időzítő funkcióját!

A hétköznapi reggeliket egyszerűsítsd le a lehető legjobban, és legyen mindig kéznél hordozható reggeli is, pl. gabona- vagy müzli szelet.

életmód
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.