2017 május 23.
Tavaszutó, nyárelő
Tavaszutó, nyárelő

Az évszakok utolsó hónapja nemcsak valaminek a lezárását hivatott beteljesíteni, hanem a következő, ránk váró időszakot előkészíteni is. Azt mindenképp elmondhatjuk, hogy változások májusi szelei fújdogálnak. A rügybontás, nyiladozás, virágzás, beporzás ideje lassan lejár, lélekben és testben is készülődhetünk az érési szakaszra, majd az aratásra. Persze azon múlik minden, milyen tavaszt sikerült megvalósítanunk: fokozatosan melegedőt, idejét és irányát szem előtt tartót, óvatost, vagy pedig csapongót, fagyost, szelest, olykor forrón tüzest, kiszámíthatatlant. Mert amilyen tavaszt teremtettünk magunknak, annak gyümölcseit tudjuk csak szüretelni az elkövetkezendő hónapokban. Sőt, amit nyáron és ősz elején összegyűjtünk és elraktározunk kamránk mélyére, abból tudjuk túlélni, átvészelni majd a kemény, gyümölcstelen, termésmentes, hideg-fagyos telet is.

Így aztán nem mindegy, milyen módon, milyen álmokkal, milyen földbe milyen magokat vetettünk, s vajon a megfelelő időben a megfelelő istenekhez fohászkodtunk-e időváltozásért…

aktuális
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.