2019 március 22.
„Szeretem, hogy itt, a Garancson közünk van egymáshoz”
„Szeretem, hogy itt, a Garancson közünk van egymáshoz”

Garancstető

 

Garancstetőt és Garancsligetet 1999–2000 során vonták Piliscsaba belterületébe, ekkor történt a területek közművesítése és parcellázása is. Bisztriczky Réka tizenöt éve él családjával Garancstetőn. Arról beszélgettünk, miért szeret itt élni, mit jelent számára ez a terület, a közösség.

 

Hogyan esett a választásuk Garancstetőre?

Nagy Pilis-rajongók vagyunk, rengeteg kirándultunk erre, nagyon tetszett a környék, így amikor itt találtunk megfizethető telket, nem volt kérdés, hogy belevágunk az építkezésbe.

A nagyobbik gyermekünk itt járt, a kisebbik még itt jár iskolába. A kerámiaműhelyem és a férjem hangstúdiója egyaránt a házunkban van, sokat dolgozunk otthonról, szinte minden időnket Garancstetőn töltjük.

 

Mit szeret a legjobban Garancstetőn?

 

Nagyon szeretem, hogy itt, a Garancson közünk van egymáshoz, itt lakik a testvérem a családjával, a tanítványaim a szüleikkel, a tanárkollégáim, a logopédus, sőt még a kozmetikus és a zumbaoktató is. Mindenki kapcsolatban van mindenkivel, és ennek rengeteg előnye van. A gyerekek szempontjából kiváló, hogy szabadjára lehet őket engedni, mert együtt vannak - amikor keressük őket a biciklik alapján könnyű megtalálnunk, hogy hol „parkolnak” éppen. Nagyon szeretem az idős hölgyek bandázását is: jó látni, hogy látogatják egymást, gondoskodnak egymásról.

Nagyon szép, hogy felettünk tágas az ég, nagyon szeretem a szelet is, és azt, hogy minden házból más a kilátás. Gombászkodom: gyűjtögetem, tanulmányozom a gombákat, persze nélkülözhetetlen összetevői a hétvégi ebédeknek, reggelente pedig szegfűgombát szedek a rántottához. A gyerekek elől felszedem a mérgesgombát a játszótéren: a mérgező nyírfaszőrgomba és a begöngyölt szélű cölöpgomba a nyírfák ültetése után jelent meg a játszótéren. A galagonyabokrok alatt viszont az első fagyok után mennyei ízű lilatönkű pereszkére bukkanhatunk. Szeretem a csipkebokrokat és ültetett fákat – amikor idejöttünk még csak a csipkebokrok voltak, de már nőnek, terebélyesednek a fák is.

F. B. O.

 

 

gyökereink, közösségek
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.