2019 március 13.
PLATÁNSORUNK SZÉPSÉGÉNEK TITKAI
PLATÁNSORUNK SZÉPSÉGÉNEK TITKAI

A piliscsabai platánsor egyik legszebb ékessége városunknak. A fák egészségesek, jól tartják magukat… azaz, valaki jól tartja őket!

Lőw Andrea és néhai férje, Radványi András a 90-es években észlelték, hogy a platánok a gnomonia betegséggel küzdenek. Olyan gombafertőzés ez, ami ellen évente egyszer kell védekezni.

Férjével közösen gyakorlatilag „örökbe fogadták” a platánsort, és egyrészt saját költségükön, másrészt felajánlásokból évről évre, permetezéssel gondoskodtak szeretett utcájuk zöld környezetéről. András halála után Andrea megörökölte ezt a nemes vállalást, és azóta is önkéntes segítője, elszánt védelmezője ezeknek az óriásira nőtt fásszárúaknak!

Hálásak lehetünk munkájukért, és példaként tekinthetünk Andreára és Andrásra! Köszönjük!

életmód
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.