2017 február 14.
Piliscsabai Táncház Egyesület – Disznótor
Piliscsabai Táncház Egyesület – Disznótor

Piliscsabai Táncház Egyesületünk kezéhez idén is vér tapadt, sok vér, ez ilyen elkerülhetetlen dolog ekkortájt, farsang derekán. Szombaton hajnalban Gelencsér Tibor gazduram portáján egy pengén a hajnalnak első sugarai összegyűltek és megcsillantak, első poharak összekoccantak;  kés tette is a dolgát gyorsan, amit ilyenkor kell, amit egy ügyes böllérkéz közreműködésével tehet. Éles pengeváltás következett, mely disznajunk torkárra forrasztotta véglegesen a szót. PTE vs. disznók 4:0, a coca azt se mondhatta, hogy bükkmakk, és már uzsgyi,  a negyedik disznónk is lódult a többi után az égi makkmezőkre. Szabolcs atya kertje gyorsan megtelt élettel: ki vizet forralt, ki fát hasogatott, ki meg a paplakban hagymát pucolt, hogy a gyilkosság nyomai tűnjenek, hogy magunkat tisztára moshassuk, hogy jóllakjunk, hogy az állatnak a végső tisztesség méltóképpen adassék. Jelentem sikerült: 177 kilós sértettünk tetőtől talpig sült oldalassá, pecsenyévé, hurkává, kolbásszá töpörödött-tepertőzött, és tányérokban helyeztetett végső nyugodalomra. Éhes aznap senki sem maradt. Este táncházzal, közös énekléssel ünnepeltük meg a Céhegyletben azt, hogy idén is mi kerekedtünk felül, és nem a disznó oldott kereket. Ezen a napon többek között kiderült az is, hogy Piliscsaba új plébánosa multifunkciós, akár böllér is lehetne, de az biztos, nagyon vágja a hentes szakma minden csínját-bínját, akárcsak szombaton a húst, valamint töltögetni sem rest poharat, hurkát, kolbászt egyaránt. Nagyon jó vendéglátónk volt. Köszönjük a lehetőséget!

Dániel András

közösségek
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.