2017 február 14.
Öt tipp, hogy az úszásórának ne megfázás legyen a vége
Öt tipp, hogy az úszásórának ne megfázás legyen a vége

A legtöbb iskolának nincs saját uszodája – a gyerekeknek az úszásórára valahova el kell mennie. Ez viszont a téli hideg időben egy osztálynyi kisiskolással nem is egyszerű feladat, különösen, ha nem akarjuk, hogy megfázás legyen a vége! Van néhány óvintézkedés, amit, ha betartotok, betartattok gyermeketekkel, elejét vehetitek a betegeskedésnek!

  • próbáljátok ki a szilikonos úszósapkát. Nagyon nehéz felvenni – otthon gyakorolni kell, különösen hosszú hajú lányoknak – de ez óvja legjobban a hajat. Viszont még ez sem ad teljes védelmet, valamennyire vizes lesz a gyerekek haja.
  • mossatok az úszás előtti este hajat, mert, ha kicsit is zsíros a haj, nagyon nehéz megszárítani. A gyerekek is nehezebben boldogulnak vele, hát még az egy szem kísérő pedagógus, vagy egy-két szülő.
  • készíts be az úszáscuccba a nagy törülköző mellé egy kisebbet. A gyerekek akkor kezdik el szárítani a hajukat, amikor már felöltöztök. Ekkor viszont a vizes hajuk rálóg a ruhájukra,így még a pólójukat is szárítani kell, hogy mikor kimennek a hidegbe, nehogy megfázzanak! Öltözködés után a kisebb törülköző a nyakukba tehetik, vagy belecsavarhatják a hajukat.
  • mindig legyen a gyerekeknél olyan sapka, ami eltakarja a hajukat, ha kimennek az uszodából! (Ne csak fejpánt vagy fülmelegítő!)
  • az uszodákban általában van egy külső öltöző, ahol a gyerekek leveszik a cipőjüket és a kabátjukat, és egy belső öltöző, ahol a ruhájukat veszik le. Úszás után, miután felöltöztek a papucsuk még vizes, ők viszont zoknis, harisnyás lábbal belelépnek. (Ha a külső öltözőben leveszik a zoknijukat, akkor viszont a lábuk lesz vizes a papucstól, és a kinti öltözőben már alkalmuk sem lesz megtörölni a lábukat, mivel addigra már eltették a törölközőt.) Ezért praktikus, ha csak egy fél percre is a hajszárító alá teszik a papucsot – villámgyorsan megszárad.
életmód
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.