2018 június 12.
Osztálykirándulók Piliscsabán
Osztálykirándulók Piliscsabán

Hétvégén a BGéSZC Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumának diákjai látogattak el városunkba osztálykirándulás keretében. Ők lesznek a jövő magyar repülőgépészei, légi irányítói, valamint autós szakirányra is jelentkezhetnek iskolájukban. A többnyire fiúkból álló osztályt két tanárnő kísérte el, és a Béthelben szálltak meg. A gyerekek  keresztül-kasul bejárták Piliscsabát; különböző állomásokon kérdezz-felelek faladatok megoldásával, és fotókkal kellett bizonyítaniuk, hogy elvégezték "küldetésüket". Így jutottak el a Pipacsba, Rita nővérhez, Piliscsaba legszebb kertjébe, a református templom tornyába, Hobó házához, Arisztotelész szobrához, a Kis- és Nagy-Gulyára, a Trianon-emlékműhöz, a 100 éves fenyőhöz. Mindezek után még a jégeső sem kímélte őket, bár ezt egyáltalán nem bánták a tikkasztó hőségben, kedvüket és lelkesedésüket sem szegte az est további vidám folytatásában.

Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.