2018 október 16.
ŐSZ HÚRJA ZSONG
ŐSZ HÚRJA ZSONG

Az elmúlt napok, hetek az ősz legszebb arcát mutatták: finom, simogató hőmérséklet, mély, meleg színekbe öltözött természet, lágy, erőszakmentes naplementék, szellők, sugarak cirógatása. A „vénasszonyok nyara” elnevezés eredete bár érthető, azonban cseppet sem ragadja meg az egésznek a hangulatát. Az indiánokhoz meg igazán semmi közünk.

Így aztán találó, mindent megragadó és összefoglaló elnevezéseken gondolkodtam.

Így születtek meg a következő nevek:

„Csendhangoló őszülés”

„Bíborodó aranykorszak”

„Színeváltozás ideje”

„Szendergő éra”

„Marasztaló nyárvarázs”

„Októberi zamatolás”

Írjátok tovább a sort, a magyar nyelv mindenre képes!

aktuális
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.