2018 június 07.
Nyolc éve avatták a piliscsabai Trianon-emlékművet
Nyolc éve avatták a piliscsabai Trianon-emlékművet

2018. június 4-én, hétfőn délután ismét koszorúkat, virágokat helyeztek el a piliscsabaiak a 2010-ben állított Trianon-emlékműhöz. A Dr. Solti Gábor volt polgármester kezdeményezésére állított emlékmű az évek során igencsak ki volt szolgáltatva az időjárás hatásainak; eső áztatta, nap szívta, fagy dermesztette a szétszabdalt hazánk területeit ábrázoló fából készült műalkotást. Hamarosan azonban társadalmi kezdeményezés kereteiben felújítják, hiszen nem merülhet a feledés homályába nemzeti tragédiánk, nemzeti összetartozásunk, s az emlékének állított gyönyörű alkotás sem.

Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.