2017 február 14.
Miért jó sportolni?
Miért jó sportolni?
  1. Csinosít és izmosít: a rendszeres sportolás formálja az alakot.
  2. Fitten tart: nem lesznek olyan nehezek a hosszú séták, a kirándulások és a biciklitúrák sem, ha már edzett a tested.
  3. Feltölt energiával: egy jó edzés amellett, hogy kifárasztja a testet, rengeteg erőt is ad.
  4. Növeli az önbizalmat: amikor mások szólnak, hogy lement néhány centi, erősebb a karod, laposodik a hasad, akkor jó úton jársz. Mindenki boldog, ha megdicsérik.
  5. Kitartást ad: ha egy edzéstervet teljesítesz, ember vagy. Az akaraterő nem csak a sportoláskor, hanem bármilyen élethelyzetben erőt ad neked a nehéz pillanatokban.
  6. Megismered magad: világossá lesz, hol vannak a tested és a szervezeted határai.
  7. Közösséget épít: a hasonló cél elérése összehozza az embereket, csapatot kovácsol, és együtt könnyebb lesz elérni a kitűzött célokat, mint magányosan.
  8. Javítja a koordinációt: ha megismered a testedet, jobban tudod koordinálni is a mozgásodat. Az aerobikot is egyre jobban bírod majd és futás közben sem botladozol többé.
  9. Boldogabbá tesz: ha sikereket érsz el, boldogabb vagy. Szebb lesz a hasad, erősödik a karod, a súlyod rendben, és önmagaddal is elégedett vagy.
  10. Változatos: rengeteg sportág vagy mozgásforma létezik, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.

(elteonline.hu)

sport
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.