2017 február 17.
M0 északi szektor fórum Pilisvörösvár
M0 északi szektor fórum Pilisvörösvár

Gromon István, Pilisvörösvár polgármestere kezdeményezésére ma fórumon ismertették a NIF Zrt. és a Főmterv Zrt. munkatársai a terveket és a várható forgalomszám változásokat.

A legfontosabb számok Piliscsaba szempontjából: jelenleg naponta 13.000 autó halad át Piliscsabán. 2031-ben a fejlesztések nélkül napi 17 000. Amennyiben az M0 északi szektora megépül a Megyeri-híd és Solymár között és más útberuházás nem valósul meg, ez a szám 23000.

Három jövőképet vázoltak fel a tervezők. Ha bezárul az M0 a nyugati szektor megepítésével, Piliscsabán radikálisan csökken az átmenő forgalom. Ha megépül az M10 autóút Solymár és Kesztölc között, ugyanez a helyzet. Ha az M10 csak Solymár és Pilisszántó között épül meg, de Piliscsaba és Pilisvörösvár között bekötő út épül, mely a Kopár-hágó környékén köt be a 10-es úthoz, hasonlóan nő a forgalom Piliscsabán, ugyanakkor jelentősen gyorsabbá válik a Budapestre jutás Pilisvörösvár elkerülésével. Az M0 nyugati szakasza és az M10-es Pilisszántó Kesztölc közötti szakasza jelentős alagútepítésekkel jár.

Több térségbeli polgármester, köztük magam is felszólaltam. A fejlesztést üdvözöljük, de nem mindegy milyen kiegészítő beruházásokkal egészül ki.

Gromon István kezdeményezésére napokon belül egyeztetést tartunk a térség polgármestereivel az érdekeink egyeztetése érdekében.

A sajtó részéről hamarosan részletes tájékoztatás várható, addig is néhány dia fotója látható alább.

Farkas András polgármester

aktuális
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.