2017 február 24.
Kiránduljunk! Kopár csárda – Fehér-hegy
Kiránduljunk! Kopár csárda – Fehér-hegy

A Kopár csárda – Vörös-hegy – Fehér-hegy és vissza útvonal 2 óra alatt teljesíthető.

A túraút a csárda parkolójának végén kezdődik, egy kis fahídon kell átmenni. Jobbra, Pilisvörösvár irányába, a piros csík + piros elkerülő jelzésen haladjunk. Az út végig fenyőerdőben vezet, hol át a sűrűn, hol pedig szakadékperemen (mindvégig biztonságos és kellően széles). 30-40 perc után érjük el a Vörös-hegyet, hamar megismerhető a hegytető, mert egyrészt kopárabb, másrészt valóban picit vöröses a talaj árnyalata, harmadrészt pedig fantasztikus látvány nyílik minden irányba: Pilisvörösvár felé, valamint a környező dombság felé egyaránt. 1 óra járásra a kiindulási ponttól érhető el a Fehér-hegy, ha valaki 2 órás túrát tervez, akkor itt érdemes visszafordulni, ha nagyobb túrára vágyik, akkor továbbhaladva hamarosan elérheti az Iluska forrást, a Mészégetőket, valamint Pilisszántóra is rápillanthat.

Ha visszafordulunk, érdemes a piros csík – piros elkerülő jelzésnél a másik utat választani, és lefelé ezen az úton haladni, mert két különböző növényzet figyelhető meg. Míg a piros csíkon a fenyves, a piros elkerülőn inkább a tölgyfák vannak túlsúlyban, ezáltal télen az utóbbi kopárabb is, mint a fenyőerdő.

Fotó: mapio.net

sport
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.