2019 január 16.
Hivatása: keresztény értelmiségi
Hivatása: keresztény értelmiségi

A piliscsabai Iosephinum és a budapesti József Attila Színház díszterme is megtelt Kiss Antal L című könyvének decemberi bemutatóin. A remek hangulatú eseményeken Kubik Anna, Schmitt Pál, Kozma Imre atya, Dippold Pál, Nemcsák Károly, Pindroch Csaba, Szabadi Vilmos, Bazsinka Mihály és Szerényi Béla működött közre.

„Kiss Antal öt évtizedes földi pályafutása alkalmából egy olyan, műfajilag és tematikailag is sokszínű kötettel ajándékozott meg bennünket, amelynek írásai mégis szerves egységet alkotnak. Ami nem is meglepő, hiszen szerzőjük egyszerre bölcsész, teológus, publicista, fejlesztéspolitikus és a Magyar Rögbi Szövetség elnöke, akinek sokrétű életműve abban foglalható össze, hogy hivatását tekintve keresztény értelmiségi, és életében alapszabály, hogy a hazafiságnak nemcsak felemelő ünnepei, hanem dolgos hétköznapjai is vannak.” – írja a könyv bevezetőjében Orbán Viktor.

A közel háromszáz oldalas, ötven írást tartalmazó kötet a rendszerváltás után bontakozó polgári Magyarországtól kalauzol el bennünket a kiüresedő, hitehagyott mába, negyedszázada még furcsának ható kérdésekre kínál válaszokat, és korábban ismeretlen, posztmodern problémákra keres hagyományos, mégis használható, értelmezhető megoldásokat.

A kötet szerzője a bemutatók alkalmával befolyt adományokat két, édesapját elvesztő négygyermekes családnak és két kárpátaljai óvodának ajánlotta fel.

(wt)

Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.