sport
Piliscsabai portrék
Ember, férfi, keresztény és pap: Szilágyi Szabolcs plébános
Szilágyi Szabolcs atya (a hívek többségének csak Szabi atya) 2016-ban lett a klotildligeti és piliscsabai egyházközség plébánosa. Nagyon fiatalon kezdte meg szolgálatát egy nagy és szerteágazó közösségben, ennek minden örömével és kihívásával együtt.
Ember, férfi, keresztény és pap:   Szilágyi Szabolcs  plébános
Tímár Mihály néptáncoktató
Tímár Mihály mondhatni beleszületett a néptáncba, hiszen édesapja az a Tímár Sándor, aki Tímár-módszer kidolgozója és a táncházmozgalom elindítója. Fia most azért dolgozik, hogy a köznevelésen keresztül minél több gyermek találkozhasson hagyományos mozgásformánkkal.
Tímár Mihály néptáncoktató
„NINCS ANNÁL CSODÁLATOSABB, HOGY AZ EMBERBŐL ÉLET FAKAD” Interjú Burger Barna feleségével, Feszthammer Fannival
Távolról ugyan, és nem is vérszerinti, de mégis rokonságban vagyunk Fannival, vannak közös családi szálaink; ennek révén ismerkedtünk meg. Aztán többször találkoztunk családostól, s a véletlen úgy hozta, az a ház lett az otthonunk, ahol ők laktak albérletben, míg felújították az övékét. Piliscsabáról, Barnáról, nagycsaládról, karrierről beszélgettünk.
„NINCS ANNÁL CSODÁLATOSABB, HOGY AZ EMBERBŐL ÉLET FAKAD”  Interjú Burger Barna feleségével, Feszthammer Fannival
Halmos Attila népzenész
Ma már természetes, hogy időről időre népzene csendül fel a piliscsabai éjszakában, és lábak és szívek dobbannak egy ütemre a tábortűz vagy az őszi, téli lámpák fényénél. A Piliscsabai Táncház Egyesület egész évben fonja bűvkörét a város lakói köré, szüntelen közvetítve a néptánc és a népzene örömét.
Halmos Attila népzenész
Piliscsabai Lánglovagok
Állandó készenlét, gyorsaság, összetartó csapat jellemzi az egyesületet, mely 2016-ban nyolcvanhárom riasztást kapott, s a számok sajnos évről-évre nőnek. Vonulási területük nagynak számít; beletartozik Piliscsaba, Pilisjászfalu, Tinnye, de mentek már Piliscsévre, sőt, Kesztölcre is.
Piliscsabai Lánglovagok
Szabó János fotós, virágkötő
Fotós, virágkötő, pizza-tervező és az U19 kabalája. Nincs olyan Piliscsabán, aki ne ismerné Szabó Jánost, főleg, ha már kóstolta a róla elnevezett Szabcsi kedvencét a Klotild Pizzériában. S mégis hogyan került étlapra a neve?
Szabó János fotós, virágkötő