"Ha összejövünk, az a kezdet, ha összetartunk, az a haladás, ha összefogunk, az a siker." Henry Ford 1863. július 30. — 1947. április 7.

Napi jóhír
"Szeretnéd tudni, milyen a szeretet? Figyeld meg, hová vezet." Szent Ágoston

Papi jóhír
Legfrissebb
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

gyökereink
közösségek
sport
életmód
aktuális
Piliscsabai portrék
Ember, férfi, keresztény és pap: Szilágyi Szabolcs plébános
Szilágyi Szabolcs atya (a hívek többségének csak Szabi atya) 2016-ban lett a klotildligeti és piliscsabai egyházközség plébánosa. Nagyon fiatalon kezdte meg szolgálatát egy nagy és szerteágazó közösségben, ennek minden örömével és kihívásával együtt.
Ember, férfi, keresztény és pap:   Szilágyi Szabolcs  plébános
Tímár Mihály néptáncoktató
Tímár Mihály mondhatni beleszületett a néptáncba, hiszen édesapja az a Tímár Sándor, aki Tímár-módszer kidolgozója és a táncházmozgalom elindítója. Fia most azért dolgozik, hogy a köznevelésen keresztül minél több gyermek találkozhasson hagyományos mozgásformánkkal.
Tímár Mihály néptáncoktató
„NINCS ANNÁL CSODÁLATOSABB, HOGY AZ EMBERBŐL ÉLET FAKAD” Interjú Burger Barna feleségével, Feszthammer Fannival
Távolról ugyan, és nem is vérszerinti, de mégis rokonságban vagyunk Fannival, vannak közös családi szálaink; ennek révén ismerkedtünk meg. Aztán többször találkoztunk családostól, s a véletlen úgy hozta, az a ház lett az otthonunk, ahol ők laktak albérletben, míg felújították az övékét. Piliscsabáról, Barnáról, nagycsaládról, karrierről beszélgettünk.
„NINCS ANNÁL CSODÁLATOSABB, HOGY AZ EMBERBŐL ÉLET FAKAD”  Interjú Burger Barna feleségével, Feszthammer Fannival
Halmos Attila népzenész
Ma már természetes, hogy időről időre népzene csendül fel a piliscsabai éjszakában, és lábak és szívek dobbannak egy ütemre a tábortűz vagy az őszi, téli lámpák fényénél. A Piliscsabai Táncház Egyesület egész évben fonja bűvkörét a város lakói köré, szüntelen közvetítve a néptánc és a népzene örömét.
Halmos Attila népzenész
Piliscsabai Lánglovagok
Állandó készenlét, gyorsaság, összetartó csapat jellemzi az egyesületet, mely 2016-ban nyolcvanhárom riasztást kapott, s a számok sajnos évről-évre nőnek. Vonulási területük nagynak számít; beletartozik Piliscsaba, Pilisjászfalu, Tinnye, de mentek már Piliscsévre, sőt, Kesztölcre is.
Piliscsabai Lánglovagok
Szabó János fotós, virágkötő
Fotós, virágkötő, pizza-tervező és az U19 kabalája. Nincs olyan Piliscsabán, aki ne ismerné Szabó Jánost, főleg, ha már kóstolta a róla elnevezett Szabcsi kedvencét a Klotild Pizzériában. S mégis hogyan került étlapra a neve?
Szabó János fotós, virágkötő