2017 március 16.
Hasznos tanácsok Bob Bowmantól, a 23-szoros olimpiai bajnok amerikai úszó, Michael Phelps edzőjétől
Hasznos tanácsok Bob Bowmantól, a 23-szoros olimpiai bajnok amerikai úszó, Michael Phelps edzőjétől

Mit tegyenek a sportolók, hogy szezonon kívül is topformában maradjanak, és mit ne?

Ne üljenek állandóan a tévé előtt, aktív kikapcsolódás javasolt számukra! Bármi, ami atlétikusabbá, erősebb teszi őket – legyen szó más területről is – segíteni fog nekik abban, hogy jobbak legyenek a saját sportjukban. Mert aki erősebb, az minden sportágban jobban teljesít. Ha egy úszóról beszélünk, aki kosarazni, futni, teniszezni  vagy súlyzózni szeretne: tegye, mert ez is segítheti a jobb teljesítmény elérésében! A lényeg, hogy maradjanak aktívak és mozogjanak.

Hogyan kell a sportolóknak étkezni, hogy a legjobbat nyújthassák?

Nyilvánvalóan tartózkodniuk kell a gyorséttermi ételektől. Juttassák elég tápanyaghoz a szervezetet! Minden fiatalnak sok gyümölcsöt, és zöldséget kell ennie, de a felnőtteknek is. Kiegyensúlyozott étrendet kell követni. A fejlődő szervezet nagyobb törődést igényel, de ha fiatalon már elsajátítják az egészséges táplálkozási szokásokat, akkor a legjobb, ha ezeket később is megtartják.

sport
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.