2017 február 27.
Három szó, ezernyi cél és nagy lendület: Piliscsaba Vöröskereszt Alapszervezet
Három szó, ezernyi cél és nagy lendület: Piliscsaba Vöröskereszt Alapszervezet

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének új alapszervezete 2016. szeptember 9-én alakult meg Piliscsabán 11 fővel. A vezetőség tagjai Bradák Ferencné Éva és Bradák Ferenc, az alapszervezet titkára Radnótiné Vörös Mária, elnöke Dobronyi Melinda. Jelenleg már 27 fős tagsággal büszkélkedhetünk, és nagy örömünkre már ifjúsági tagjaink is vannak.

Az alapszervezet diszkrimináció- és politikamentes, hiszen hűek vagyunk a Vöröskereszt alapelveihez: emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység, egyetemesség. Tagjaink kizárólag önkéntesek, elkötelezettségből, ellenszolgáltatás nélkül végzik tevékenységüket.

A Magyar Vöröskereszt alapszervezeteként a következő feladatok ellátását tűztük ki célul Piliscsabán: a véradások megszervezése és népszerűsítése, az elsősegélynyújtás megfelelő alkalmazásának bemutatása és népszerűsítése, elsősegély vizsgahely kialakítása, prevenciós előadások szervezése. Megalakulásunk óta két, kiemelten sikeres véradást szerveztünk meg, és jelenleg készülünk a következő, március 14-i alkalomra. Véradóinknak mindig apró meglepetésekkel készülünk, és pluszban gyermekkuckót alakítunk ki, hogy a kisgyermekes szülőknek is lehetőséget teremtsünk a véradásra. Az idei év nagy eseménye, hogy a 22. Országos Csecsemőgondozási Verseny országos döntőjének házigazdája Piliscsaba. A május 27-i hétvégén közel 200 versenyzőt és kísérőt látunk vendégül, az ország minden pontjáról.

Fiatal, mindössze néhány hónapos szervezet vagyunk, ennek ellenére már városszerte ismernek minket. Közösségi oldalunkon követnek bennünket, és a véradásokon személyesen is találkozunk a piliscsabaiakkal. Szeretnénk fogadóórát tartani majd a lakosság számára, hogy mindenki számára elérhetőek legyünk. Hosszú távú célunk, hogy az iskolákban dohányzás-, alkohol-, drogprevenciós előadásokat tartsunk a fiataloknak; egészségvédelemmel kapcsolatos programokat, klubokat, előadásokat szervezzünk a város lakóinak. Sikeres, egymást segítő kapcsolat alakult ki a Nyugdíjas Klubbal, támogatásáról biztosított bennünket az Önkormányzat, és a közeljövőben még inkább keressük a lehetőségeket a további kapcsolatépítésre, együttműködésekre más civil szervezetekkel, támogatókkal is.  

Célunk, hogy Piliscsabán egy egymást megértő és segítő közösséget építsünk… és hisszük, hogy ebben a sokszínű városkában mindez megvalósítható.

 

Elérhetőségeink:

piliscsabaivoroskereszt@gmail.com

https://www.facebook.com/Piliscsaba-V%C3%B6r%C3%B6skereszt-1827938614147333/?ref=aymt_homepage_panel

 

Dobronyi Melinda

Piliscsaba Vöröskereszt Alapszervezet

elnök

közösségek
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.