2018 október 12.
HARMINC FŐVEL NŐTT A NYERGESTETŐI KATONÁK SZÁMA
HARMINC FŐVEL NŐTT A NYERGESTETŐI KATONÁK SZÁMA

Október elsején újabb kopjafát állított városunk egyik közössége a Nyergestetőn. A Pilisi Biokertész Klub – kb. harminc fős tagsággal - már régebben eltervezte, hogy saját kopjafát, s ezzel emléket állít a székely honvédek emlékének. Végül a hónap elején egy kis csapattal megvalósult ez az elképzelés, és egy gyönyörű ünnepség keretében megtörtént a kopjafaavatás.

A rendezvény előtt a Székelyföldi Bio Egyesület tagjai már előkészítették magát az avatást, hiszen a kopjafát ők állították a végleges helyére. Ezúton is köszönet érte még egyszer!

Külön fénypontja volt az ünnepségnek Borbély András – a Nyergestetői Történelmi Kávé- és Vendégház tulajdonosának – beszéde, melyben egy rendkívül fontos szempontra hívta fel a figyelmünket.

Amíg az erdélyi magyarokat, nyelvüket, zászlójukat, iskoláikat, nemzeti identitásukat támadják, addig a nyergestetői csatának nincs vége. A kopjafák állításával nem csupán megemlékezünk hőseinkről; valójában egy-egy kopjafa mögött szervezetek, egyesületek, községek, városok, s így akár több ezer ember, katona áll. A Nyergestető több mint 500 életfája pedig már milliós hadsereget számol, és ennek a hadseregnek az a feladata, hogy tovább küzdjön hazájáért, a magyarságért.

Köszönet a Pilisi Biokertész Klubnak, hogy újabb harminc piliscsabai honvédet állított a nyergestetői csatasorba!

közösségek
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.