2018 október 12.
HARMINC FŐVEL NŐTT A NYERGESTETŐI KATONÁK SZÁMA
HARMINC FŐVEL NŐTT A NYERGESTETŐI KATONÁK SZÁMA

Október elsején újabb kopjafát állított városunk egyik közössége a Nyergestetőn. A Pilisi Biokertész Klub – kb. harminc fős tagsággal - már régebben eltervezte, hogy saját kopjafát, s ezzel emléket állít a székely honvédek emlékének. Végül a hónap elején egy kis csapattal megvalósult ez az elképzelés, és egy gyönyörű ünnepség keretében megtörtént a kopjafaavatás.

A rendezvény előtt a Székelyföldi Bio Egyesület tagjai már előkészítették magát az avatást, hiszen a kopjafát ők állították a végleges helyére. Ezúton is köszönet érte még egyszer!

Külön fénypontja volt az ünnepségnek Borbély András – a Nyergestetői Történelmi Kávé- és Vendégház tulajdonosának – beszéde, melyben egy rendkívül fontos szempontra hívta fel a figyelmünket.

Amíg az erdélyi magyarokat, nyelvüket, zászlójukat, iskoláikat, nemzeti identitásukat támadják, addig a nyergestetői csatának nincs vége. A kopjafák állításával nem csupán megemlékezünk hőseinkről; valójában egy-egy kopjafa mögött szervezetek, egyesületek, községek, városok, s így akár több ezer ember, katona áll. A Nyergestető több mint 500 életfája pedig már milliós hadsereget számol, és ennek a hadseregnek az a feladata, hogy tovább küzdjön hazájáért, a magyarságért.

Köszönet a Pilisi Biokertész Klubnak, hogy újabb harminc piliscsabai honvédet állított a nyergestetői csatasorba!

közösségek
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”