2018 november 05.
Bélik Kati néni emlékére - „Halálodban nincs hazugság, mindenki úgy hal meg, ahogy élt.” D. T. K.
Bélik Kati néni emlékére - „Halálodban nincs hazugság, mindenki úgy hal meg, ahogy élt.” D. T. K.

Nagyapám halálakor fogalmazódott meg bennem is ugyanígy a fenti gondolat. Aki ahogy élt, úgy hal meg. Ugyanis halálunk pillanatában összesűrűsödve, összetömörödve igen is megjelenik egész életünk; vagy inkább hozzáállásunk az élethez.

A piliscsabai Bélik Kati néni, Magyarország legidősebb polgára az éjjel örökre lehunyta szemeit. Őt személyesen nem ismertem, de annyi bizonyos, hogy Kati néni szeretett és akart élni. 111 évvel a háta mögött, századfordulós születéssel, háborúkat, forradalmakat, meghurcolásokat, kilakoltatásokat túl- és megélve, élő történelem volt ő. Gyermekei, unokái, dédunokái, ükunokái élő hordozói maradnak Kati néni emlékének, tapasztalatának, történeteinek, szellemi örökségének.

Isten áldja Kati néni családját, adjon nekik vigasztalást!

 

Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.