2017 július 07.
"Ha fölteszem: magasság, ha leveszem: mélység." - Arany emlékmű Piliscsabán

Pénteken Arany János emlékművet avattak Piliscsabán az Arany János utcában. Az emlékmű állítása a Huszthy család ötlete volt; az író születésének 200. évfordulója pedig aktuálissá is tette ezt a szép kezdeményezést. A hármaskeresztet két apja-fia páros készítette: Bakó Zsiga bácsi és fia, Bakó Zsigmond, valamint Huszthy Ádám és fia, Huszthy Bálint. Legmeghatóbb része az avatásnak az volt, mikor apa és fia, Ádám és Bálint egymásnak felelgetve verselték el a Tetemre hívás című Arany balladát. Az emlékműavatást Huszthy Bálint második verseskötetének bemutatója előzte meg, melyet Büki János tanár úr méltatott. A könyv címe: Formalitás – Önsorsjavító filozófia versben. Természetesen a zene, népzene, közös éneklés sem hiányozhatott az estről.

közösségek
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”