2017 február 14.
Feladatlapozás helyett mozgás
Feladatlapozás helyett mozgás

Mozgásos feladatok nagycsoportosoknak és első osztályosoknak

Nemcsak feladatlapozással lehet az iskolára készülni. Ezekkel a gyakorlatokkal sokat fejlődik csemetéd kéz – láb koordinációja. Keresztdominanciás gyerekeknek különösen ajánlott!

Dobjon és kapjon el labdát!

Egyensúlyozzon (akár a parkett vagy a járólap egy vonalán)!

Ugráljon két lábon!

Ugráljon egy lábon!

Kússzon!

Másszon!

Babzsákot vigyen körbe a teste körül fönt-lent, lábak alatt – úgy, hogy minél többször adja át egyik kezéből a másikba a babzsákot.

Járjon a külső–belső talpélén!

Vegyen fel a lábujjaival gesztenyenagyságú golyókat!

Járjon a lábujjhegyén!

Dobjon célba!

Pattogtasson labdát!

életmód
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.