2017 szeptember 13.
ELJÖN AZ IDŐ, AMIKOR NINCS IDŐ
ELJÖN AZ IDŐ, AMIKOR NINCS IDŐ

Mert biccen egyet a lélek, s vele együtt jön a felismerés, hogy az idő csak telik, s mégsem arra fordítódik, ami érték, ami feltétel nélkül szerethető, ami biztosan és kérdések nélkül épít bennünket, a körülöttünk lévőket.

A kényelem, a „rossz” társaság, az ártó szokások, a tartós bizonytalanság, a rögzült félelem olyannyira meghatározzák mindennapjainkat, hogy talán már elképzelésünk sincs arról, milyen lenne nélkülük. Tartunk attól, hogy kilépjünk a langyos állóvízből, tartunk attól, hogy valami, amit eddig makacsul tagadtunk valóságlátásunk előtt, az megfoszt bennünket minden melegen dédelgetett biztonság-illúziónktól, s lecsupaszított testtel-lélekkel elfúj minket az első koraőszi darázsringató szellőcske.

Pedig nem lemondással jár, csupán átcsoportosítással. Passzív erőinket aktivizálnunk kellene csupán, s energiavámpír rutinunkból kizökkenteni eddig elképzelt valóságunkat s jól berendezett áléletünket. Ha ezt a bátor lépést megtesszük, talán nem fogjuk többet a szemcséket számolni homokóránkban, nem húzzuk tovább az időt, hanem szövetségesünkké fogadjuk.

 

életmód
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”