2017 szeptember 13.
ELJÖN AZ IDŐ, AMIKOR NINCS IDŐ
ELJÖN AZ IDŐ, AMIKOR NINCS IDŐ

Mert biccen egyet a lélek, s vele együtt jön a felismerés, hogy az idő csak telik, s mégsem arra fordítódik, ami érték, ami feltétel nélkül szerethető, ami biztosan és kérdések nélkül épít bennünket, a körülöttünk lévőket.

A kényelem, a „rossz” társaság, az ártó szokások, a tartós bizonytalanság, a rögzült félelem olyannyira meghatározzák mindennapjainkat, hogy talán már elképzelésünk sincs arról, milyen lenne nélkülük. Tartunk attól, hogy kilépjünk a langyos állóvízből, tartunk attól, hogy valami, amit eddig makacsul tagadtunk valóságlátásunk előtt, az megfoszt bennünket minden melegen dédelgetett biztonság-illúziónktól, s lecsupaszított testtel-lélekkel elfúj minket az első koraőszi darázsringató szellőcske.

Pedig nem lemondással jár, csupán átcsoportosítással. Passzív erőinket aktivizálnunk kellene csupán, s energiavámpír rutinunkból kizökkenteni eddig elképzelt valóságunkat s jól berendezett áléletünket. Ha ezt a bátor lépést megtesszük, talán nem fogjuk többet a szemcséket számolni homokóránkban, nem húzzuk tovább az időt, hanem szövetségesünkké fogadjuk.

Vass Éva

 

életmód
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.