2017 július 19.
Csatára fel! – 150-en a családokért
Csatára fel! – 150-en a családokért

A ligeti plébániai közösség immár harmadik alkalommal hirdette meg nyári családos táborát. A 60 felnőttet, és közel 90 gyermeket összefogó közös „nyaralás” rendkívül széppé tette mindannyiunk életét. A hatalmas akácosban rejtőzködő tanyát színes sátrak kavalkádja tarkította öt napon át; csoportokra osztva naposok készítették a reggelit, vacsorát, lelkesen folyt a mosogatás. Volt anyanap és apanap, mikor csak anyás, apás programmal készültek a szervezők. Addig a másik szülők vigyáztak a gyermekekre. Összehúzódásnál, előadások alatt lelkes kamasz segítőink felügyelték csemetéinket. Lehetett mesterségeket kipróbálni; ötvösködni, szappant készíteni, pingpongütőt faragni, agyagozni, festeni, gyöngyöt fűzni, horgolni, tűzzománcozni.

Éjszakai, családi vetélkedőn összemértük erőnket, tudásunkat; teszteltük szeretnyelvünket, micsoda meglepetés volt egyeseknek! Szabolcs atya misézett nekünk, és gyónási, beszélgetési lehetőséget biztosított a felnőtteknek. Az imafelelősök pedig a napi imádságokkal tették áhítatossá, lelkivé az egyébként rendkívül vidám, tartalmas táborozást. Esténként mese- és tábortűz mellett pihentük ki a nap izgalmait, majd borozgatva, dalolászva, kisebb-nagyobb csoportokban eszmét cserélve szövögettük tovább jövőbeni terveinket.

Mindannyian kellemesen elfáradva, ám mégis teljesen feltöltődve tértünk haza, és folytattuk hétköznapjainkat.

Igazi, közösségi összefogásnak lehettünk részesei! Köszönet a szervezőknek, segítőknek!

közösségek
Legfrissebb
ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.  

Orbán Viktor beszéde az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete főépületének avatásán (Piliscsaba, 2019. 04. 09)

Az Avicenna Intézet ma már nemzetközi szinten is elismert bázisa a Közel-Kelet-kutatásnak, és azok a fiatal kutatók, akik megalakulásuk idején kerültek Önökhöz, ma már a téma elismert tudósainak számítanak a nemzetközi térben is. 

Bemutatni az iszlám valódi kultúráját

A mai feszültségekkel telt világban külön feladatnak tekintjük azt is,

hogy az iszlám világáról a sajtóban kialakult negatív képpel szemben bemutassuk annak valódi

kultúráját, megismertessük a közvéleménnyel annak kiemelkedő eredményeit.

Ennek a több évszázados hagyománynak és a mai sajátos feladatoknak a szem előtt tartásával

végzi az intézet a munkáját.

HETET EGY CSAPÁSRA! - „a mi kincsünk és sorsunk: a homok”