2018 október 11.
Betegségek megelőzése - avagy mire is jó a hidegpárásító?
Betegségek megelőzése - avagy mire is jó a hidegpárásító?

Mindenki tapasztalta, hogy ősztől tavaszig általában a csecsemők, totyogósok szinte  állandóan betegek, náthásak, főleg a fogzás idején. Mi az oka, és mit tehetünk, hogy hamarabb meggyógyuljanak, ne kelljen komolyabb gyógyszerekhez folyamodnunk ?

A fogzás nagy energiát von el a szervezettől, a kicsik nem képesek ilyenkor védekezni az egyszerű vírusfertőzések ellen sem. Ezzel együtt elkezdődik a fűtési szezon, a levegő páratartalma a lakásban drasztikusan csökken, ez kiszárítja a nyálkahártyát, melyen könnyebben megtapadnak a kórokozók.

Mit tehetünk? Napközben gyakrabban szellőztessünk, óránként akár 5-10 percet is, éjszaka pedig ne engedjük a levegő hőmérsékletét 20 fok fölé, inkább adjunk melegebb hálózsákot a kicsikre. Ha mégsem sikerül megelőzni a betegséget, akkor tehet jó szolgálatot a hidegpárásító. Éjszakára tegyük a szobába, mert a hideg pára hatására a nyálkahártya összehúzódik, kevesebb váladék termelődik a légutakban, a kicsi könnyebben kap levegőt, jobban tud aludni, kevesebbet köhög.

Hidegpárásítóból a legegyszerűbb ultrahangosat érdemes beszerezni; illóolajat párologtatni a kicsiknek még úgysem szabad, így ez nem kell, hogy szempont legyen - a lényeg, hogy minél több víz férjen bele.

Mindenkinek jobbulást, a szülőknek pedig sok türelmet a kicsik ápolásához!

 

Krasznai Gyöngyi

 

Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.