2018 március 13.
"Az olvasás (...) csendes módja annak, ahogyan valamit újra szóhoz engedünk jutni." Gadamer

Az elmúlt hetekben nagy erőbedobással szerveztük meg annak a mintegy 1800 darab könyvnek a sorsát, amely Fehér Miklós író teljes magánhagyatéka. Gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy egy teljes kiskönyvtár állományát mentettük meg közösen Ille Istvánnal (az író barátja), a MIKK-kel, és a 2081.hu-val közösen. 

Ez a mennyiségű "ajándék" szinte megkövetelte, hogy ne csak magunk őrizzük magunknak, hanem azonnal megosszuk másokkal, így három nagyobb doboznyi olvasnivalót kiválogattunk kézdiszárazpataki testvértelepülésünk polgárai számára is, akik éppen a Március 15-ei ünnep alkalmával kapják majd meg a könyveket.

Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában részt vett a szervezésben, lebonyolításban!

Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.