2018 november 06.
Árvalányhaj-mező
Árvalányhaj-mező

Pilisvörösvár és Piliscsaba között, a Kopárok földjén egy parányi kis területet minden tavasz végén hullámzó szőke tincsek borítanak, ékesítenek. A vasúti sínek fölötti szikár mezőcske ilyenkor elvarázsolódik; a finom, nyár elejei szellő átfésüli, majd összeborzolja újra és újra az árvalányhajtöveket, amelynek nevét kimondva az ember előbb megborzong, majd szíve sajogni kezd...

 

Folytatás a 2019-es Piliscsabai Kincses Kalendárumban!

életmód
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.