2017 október 17.
A NEMZETI CSAPATBAN TESTVÉRKÉNT KÜZDÖTTÜNK!
A NEMZETI CSAPATBAN TESTVÉRKÉNT KÜZDÖTTÜNK!

EB selejtezőn Wales, Hollandia és Koszovó legyőzése után az U/17-es válogatottnak irány az elitkör. Az utolsó meccsen remek teljesítménnyel állt helyt Kiss Ágoston, Goga. Vele beszélgettünk. 

 

Győzelmekkel tértél nemrég haza; sűrű, izgalmakkal teli két hetet tudhatsz a hátad mögött. Milyen érzések kavarognak ilyenkor Benned?

-          Nagyon tartalmas két hetet töltöttem el az U17es válogatottal Telkiben, ez idő alatt három tétmeccset is lejátszottunk amelyből az utolsón én is védhettem. Ezalatt a 14 nap alatt teljesen összekovácsolódtunk a többi játékossal, és így testvérként tudtunk egymásért küzdeni a pályán. Nagyon örülök, hogy a csapat tagja lehettem és ilyen sikerekben gazdag volt ez a három mérkőzés.

 

Hány éves korod óta tudod, hogy hivatásszerűen szeretnél a sporttal, focival foglalkozni? Azóta melyek voltak eddigi pályafutásod legmeghatározóbb állomásai?

-          Már kisgyerekkorom óta megszállottja vagyok ennek a sportágnak. Olyan 10-12 éves lehettem, amikor a Fradi volt kapusa, Kakas Laci bá elkezdett velem foglalkozni. Ő adott számomra egy olyan iránymutatást, hogy kemény munkával, alázattal, sok tanulással komolyan vehetem a kapuskodást. A PSE adta meg nekem a foci iránti szeretetet, de komolyabban a BLA-ban kezdtem foglalkozni ezzel a sportággal. Emellett a PAFC futsal csapatának első pillanattól tagja vagyok, itt lábban sokat ügyesedtem. A Budakeszi Labdarúgó Akadémián eltöltött 3 és fél évben sokat tanultam, és komoly nemzetközi meccseken szerezhettem tapasztalatot. Ezután következett az újabb állomás: az Illés Akadémia. Itt lassan két éve játszom. Innen kerültem be az utánpótlás válogatottba.

 

Piliscsabáról indultál. Véleményed szerint mik a legfontosabb szempontok abban, hogy valaki gyermekként, fiatalként sikeres sportolóvá válhasson?

-          A legfontosabb a kemény munka és az elhivatottság; a kérdés, hogy te igenis, akarsz-e ebből felnőtt szinten megélni. Szintén a Kakas Laci bától tanultakat szeretném felhozni: 20% tehetség, 80% szorgalom. Mellette a tanulást sem szabad elhanyagolni, hiszen a futball is észjáték. Ebben sokat segítettek/segítenek tanáraim, édesanyám. Ami ezek mellett fontos még, hogy hozd ki magadból a maximumot minden mérkőzésen, edzésen; hiszen itt, Magyarországon minden gyerek szem előtt van, és eljuthat neves klubokba próbajátékra, ahogy én is elkerültem Szombathelyre. Bemutatkozhattam edzőmeccsen a felnőtt csapatban, edzhetek egyik példaképemmel, Király Gáborral. Minden nap ajándék, ha szereted, amit csinálsz.

 

Családod, barátaid hogyan tudnak segíteni ebben a kemény, megállást nem tűrő fizikai/lelki munkában?

-          Legfőbb támaszpontom a család. Ők segítenek feldolgozni a sikereket, illetve kudarcokat. Édesapámmal meccsek után hosszasan beszélgetünk az elmúlt hétről és a mérkőzésekről. Piliscsabai barátaimmal sokat járok össze, szeretek leülni velük egy jót sztorizni a fáradt hét után. Szombatelyen is számos új és jó barátra leltem, akikkel színesebbé tudjuk tenni a szürkének ható hétköznapokat sok nevetéssel, hülyéskedéssel.

 

Hogyan, hol látod a jövődet? Mik a végső céljaid, álmaid? 

-          Azért dolgozom, hogy minél hamarabb bemutatkozhassak a felnőtt NB1-ben, de nagy álmom a külföldi karrier is. Szeretném ezzel összeegyeztetni a tanulást is, egy sporttal fogalkozó főiskolát, vagy egyetemet szeretnék elvégezni. Erre például Szombathely és Berlin is alkalmas hely. De addig is mestereim útmutatása szerint még sokat kell melózni. Egy fél nap pihenő után Szombathelyen ma már edzünk.

 

Kéry Anna Lilla

 

sport
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.