2017 május 04.
A jó élet Piliscsabán lakik
A jó élet Piliscsabán lakik

Várostakarítás, Gerlice fesztivál, Klotildcsücske utcabál, templomkert takarítás, Pázmány fesztivál, Locsolóbál, táncházak, kiállítások, koncertek, sportesemények… Csak néhány program az elmúlt és elkövetkezendő időszakból.

Piliscsaba sokszínű lakossága nemcsak hogy megengedi, de gyakorlatilag már meg is kívánja, hogy gazdag, eleven, többrétű kulturális és közösségi élet szerveződjön. Szerencsére egyre több az alulról építkező csoportosulás, családi-baráti összefogás, egyházközségi akció. Mind-mind valamilyen jó célt szolgál, vagy tartalmas szórakozást kínál a helyieknek. Közös pozitív sajátosságuk, hogy mások felé is nyitottan, vendégszeretettel, érdeklődéssel fordulnak. Ez talán a legnagyobb kincsünk, amivel településszinten is jól kell sáfárkodnunk; hiszen erős hálót fonhatunk ezekből az épülő, egyre erősödő kapcsolatokból.

Érdemes minél több programon megjelenni, minél több embert megismerni, megköszönni mások munkáját, „neadjisten” megdícsérni. Ha ebben növekedni tudunk, magabiztos, sziklára épített városunk lesz.

aktuális
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.