2017 február 14.
10+1 tipp, hogy még jobb legyen a kapcsolatod a gyerekeddel!
10+1 tipp, hogy még jobb legyen a kapcsolatod a gyerekeddel!
 • Legyél vidám! Persze ne erőltetetten, de próbálj derűs maradni. Mutasd meg a gyerekednek, hogy nem éri meg mindig mindent túl komolyan venni, minden apróság miatt bosszankodni.
 •  Legyél vicces! Ha látod, hogy rossz a kedve, valami nyomja a szívét, de nem akar beszélni róla, nevettesd meg! Hadd érezze, hogy amikor otthon van, megszabadulhat a kinti gondoktól.
 •  Figyelj rá! Amikor viszont kitárja a szívét neked, akkor valóban figyelj is rá. Nézz rá, miközben beszélgettek, ne csinálj közben mást, és ne mondd azt, hogy mindjárt, amikor beszélgetni szeretne.
 •  Légy a bizalmasa! Érezze, hogy neked mindig mindent elmondhat, megbízhat benned.
 •  Értsd meg! Ha valami számodra bosszantó vagy dühítő dolgot művelt, derítsd ki mi az oka. Lehet, hogy valami olyasmi van a háttérben, amire nem gondoltál.
 •  Használj analógiákat! Ha kellemetlenség vagy bánat éri, mesélj a gyerekkorodból egy hasonló élményt – önmagadról, vagy találj ki egy mesebeli történetet. Meséld el, hogyan lettél úrrá a problémán, de ismertesd meg különböző megoldási stratégiákkal is.
 •  Ne legyél elfogult! Senki sem tökéletes, a gyereked sem. Mindenkinek vannak hibái – neki is. Ha olyasmi, amin nem lehet változtatni, akkor a legtöbb, amit tehetsz érte az, hogy megtanítod, hogy az előnyére is válhat, és ő, úgy ahogy van, egy szeretni való, értékes személyiség.
 •  Légy a szövetségese! Akármennyire képes is vagy objektíven tekinteni rá, azt azért mindig érezze, hogy te az ő oldalán állsz – akkor is, ha valamiben nem értetek egyet, nem ellene vagy. Soha ne a személyét minősítsd!
 •  Mutass példát! Mindenben, amire meg szeretnéd tanítani. Tudod, a szavak néha nem találnak célba, de a hiteles személyes példa, nagyon nagy motivációs erő.
 •  Inspiráld! Ismertesd meg új lehetőségekkel, hobbikkal, sportokkal, könyvekkel, tágíts az érdeklődési körét!
 •  Ismerd meg a barátait! Sajnos, ma már nem olyan világot élünk, amelyben iskola után együtt bandukoltak haza a gyerekek, felmentek egymáshoz, vagy együtt biciklizhettek az utcán. Pedig a mai gyerekek ugyanúgy vágynak rá, hogy óvodán, iskolán kívül is találkozzanak kis barátaikkal. Ez megint egy plusz feladata a szülőnek, de megéri foglalkozni vele. Szervezz közös programot gyereked barátjával, barátnőjével. A családok közösen is találkozhatnak – így a felnőtteket is megismerheted, össze is barátkozhattok, vagy azt is lehet, hogy csak a kis lurkót viszitek magatokkal egy kirándulásra, vagy az állatkertbe, vagy egyszerűen csak áthívjátok játszani egy hétvégi napra.
életmód
Legfrissebb
Áll a Maszkabál - Interjú Holéczi Zsuzsával, önkéntes maszkvarróval

Holéczi Zsuzsa írónő, a Piliscsabai Irodalomkedvelők Klubjának vezetője, kivette részét az önkéntes segítségnyújtásból is: maszkokat gyártott barátai, ismerősei számára. Erről kérdeztük Zsuzsát. Fogadjátok szeretettel!

Megalakult a Mária Országa Imaközösség - Rózsafüzér hazánkért
Adománygyűjtés

Ruhagyűjtést szervezünk Szántó Judittal és Vass Évával! Pár hónapos előkészület után végre sikerült minden egyeztetés ez ügyben, és így sor kerülhet rá.

ALKOTÓTÁBOR A GARANCSON

Amikor már az utolsó hónapokat gyűrik gyermekeink az iskolapadban vagy az ovi udvarán, akkor a vakációra vonatkozó első kérdések többsége nem arról szól, hogy melyik tengerparton lógatjuk a lábunkat idén...

Gondolatok 2019. április 21. húsvét vasárnap
Virágvasárnap - április 14. Nagyböjt 6. vasárnapja

Egyik legnépszerűbb liturgikus ünnep, tele népies hagyományokkal. Az igehirdető számára meghökkentően kétoldalú feladat, hiszen egyszerre ünnepli az Úr ünnepélyes jeruzsálemi bevonulását, majd a szentmisében végig járatja velünk a szenvedéstörténetet.